Brug bånd når du syr, og giv det x-factor!

image-1

Bånd, bånd og atter bånd!

Jeg er kørt en smule tør i digital print, og tøj der ligner hinanden. Så nu er jeg gået i bånd, snor og blonde mode. Og egentlig opdaget, at det nok er det som jeg kommer til at lege med igennem vinteren. Jeg syntes at det giver min datters tøj, det der sidste touch, som gør at tøjet bliver noget ganske særligt!

Og faktisk er det jo rigtig nemt, at lave denne lille detalje.

Vejledning:

Jeg klipper mønster som beskrevet. På det viste billede, er det ærmet jeg vil sætte en blonde på. Derfor laver jeg en blonde, som er ca. 20% mindre end ærmet. Fuldstændig som man vil gøre med en rib eller jersey kant.

Stoffet er fra Kølkær stof til 69 kr/meter.

img_0815

Nedenunder kan i se, hvordan både jerseykant og rib ligger klar til lige at sy på. Og jeg strækker det sammen, når jeg syr det på overlocker.

img_0816

Og nu til overlockeren – hvor stoffet ligger sådan her!

img_0900

Og når ærmet er syet så er det den kant der ligger inderst på stoffet, som bliver den synlige blonde. Tænker at man kan komme til at lægge blonden forkert – sådan at man få syet den pæne kant af 🙂

img_0901x

 

Og her er blonden overlocket på. jeg syr ikke en stikning langs kanten, da jeg syntes at kanten står flottes uden. Nu er ærmet klar til at blive syet på trøjen.

img_0828   img_0831

Her er de “næsten” færdige trøjer. enderne skal lige syes fast 🙂 Men kunne ikke vente med at vise jer de færdige resultater. og inspireret af Nåleøjet, så HUSK at man ikke ser den grimme overlockkant – når der er et barn i trøjen. Det syntes jeg er det bedste råd, som jeg længe har læst! <3

img_0826

 

img_0817

 

På den prikkede bluse, har jeg leget med elastik. Elastikket er købt ved Jysk stoflager i Ikast til kun 5 kr. pr. meter.

img_0832

Og denne elastik er også brugt på lækre bomuldsbukser, ala Noa Noa look! Stof er fra stoffogstil. De er lavet på fuldstændig samme måde som trøjerne. Elastik imellem linning og buks – og så sy!  img_0834

og sidst men ikke mindst, så har jeg også leget med et par joggingbukser. Her er det igen elastikken fra Stoflageret som er brugt. Denne gang i kanten af en lomme – og hold da kæft jeg er vild med det…. De færdige bukser kommer som HELT billede senere. For må krybe til korset… jeg har syet liningen på forkert. Den fine snor… sidder bagpå!

Både velour og jersey stof er begge fra Stoflageret i Ikast.

img_0879

Den fine snorlukning -som selvfølgelig skal sidde foran.. og give et godt spil til de meget sarte farver. Snoren er en anoraksnor fra Stoff og Stil. Ribkanten er lys lilla fra Stof2000.

img_0896

Generelt er jeg rigtig glad for, hvor meget de her bånd giver det sidste pift. Og så er jeg også meget tilfreds med, at have syet en garderobe i de samme farver. Det gør det bare en smule nemmere, at klæde min lille datter rigtig flot på.

Husk at skriv hvis jeg har glemt at forklare noget, eller skal uddybe.

Rigtig god fornøjelse.

 

Følg mig:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

En tanke om “Brug bånd når du syr, og giv det x-factor!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *