Moodsboards – de får mine fingre til at klø

moodboard til softshell jakke.

Er jeg den eneste der nyder processen med at finde de forskellige ting til nye syprojekter? Jeg elsker at sætte forskellige ting sammen, finde et mønster. Lave en smule om på mønstret, så det bliver lige som jeg gerne vil have det. Gå og kigge på det, og GLÆDE mig til at begynde at sy.

Denne gang er jeg faldet over det mest fantastiske softshell. Både i kvalitet og farverne. Jeg har bestilt det i grålilla/lyserød, men man kan også få det i petroleum/tyrkis.. SVÆRT valg. Men min datter har mest lilla/lyserødt tøj, så holdt mig til disse farver.

Nu skal de sidste ting lige skaffes, da jeg mangler lidt prym-værktøj. Men går snart i gang.

Her er materialerne jeg har valgt at bruge inklusiv priserne:

Her til kommer så diverse dimser til trykknapper og øjer estimeret til 10 kr.

I alt for jakken – for de materialer jeg bruger Kr. 228,20 kr.

Det er faktisk billigt syntes jeg, når man tænker oveerat jeg får en UNIKA jakke til en pris som er billigere end butikkerne.

 

 

Mønstret jeg vil bruge er fra ottobre 04/2015.

Jeg syntes det var rigtig svært at finde mønstre på softshell, og ville IKKE ud og købe et nyt mønster, da ingen jeg fandt var helt rigtige. Så har brugt dette som udgangspunkt. Jeg vil så lave en del om.

 1. Den skal være mere figursyet. Så der er lavet tale i siden samt forstykket er delt i to, så der også der kan laves figur.
 2. Lommerne kan jeg ikke lide. Og de sidder også dumt, når forstykket skal deles i to. så lommen flyttes og laves i sømmen i de to forstykker.
 3. Dropper de der velcrodimser på ærmerne.
 4. Der kommer en almindelig skulder søm og ikke søm øverst foran.
 5. Bagstykket lavet i ét stykke, og så vil jeg måske lave en løbegang med elastik bagpå – ca. 10 cm midt bag. For at gøre den endnu mere taljeret. Men dette gør jeg ikke før min datter har prøvet den uden.
 6. Og sidst men ikke mindst, så vil jeg have den til at bue i bunden bagpå!

ottobre_softshell

Her er mit moodboard af jakker jeg er blevet inspireret af:

modeboard_ideas_softshell

 

Jeg håber snart at kunne vise det færdige resultat med denne jakke. Kan næsten ikke selv vente.

Kærlige hilsner

Marianne in a good mood <3

Her er det færdige resultat – husk at du kan hente et gratis symønster til en dukkejakke  lige her: http://blogsy.coldingoxholm.dk/2016/08/30/gratis-symoenster-jakke-til-dukke/

IMG_0721

 

Følg mig:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

6 tanker om “Moodsboards – de får mine fingre til at klø”

  1. Jeg tror den bliver rigtig god. Laver i samme omgang en vejledning til at sætte lommer i en sidesøm. Og et mønster på en jakke til en dukke.

 1. Hvor er den bare blevet vildt flot ? Jeg vil selv igang med en softshell jakke men søger desperat efter et passende mønster. Da jeg også gerne vil have forstykket delt. Plus jeg har kun en almindelig symaskine og alle jeg spørger om vejledning snakker kun og overlock, coverlock, tapbinder osv. og jeg fatter ikke en dyt ? Du skulle vel ikke have lavet en vejledning til din smukke jakke? Er meget fortvivlet jakken skal nemlig bruges d. 23/10 til dåbsgave?

  1. Hej Tanja

   Først overlock spørgsmålet. Lige præcis med softshell, er det faktisk meget meget ligegyldigt om du har en overlock. Softshell er så skønt et materiale at sy i, og det har hverken stræk eller flosser i kanten. Så jeg ville faktisk bare sy den med ligeud søm på en alm. symaskine. Det vil også give de flotteste kanter. Jeg syede selv med overlock, men fortrød faktisk, da jeg jo ikke har en tråd der matcher foret.. !

   Mht. mønster, så brugte jeg bare mønstret fra Ottobre. Og der er det meget nemt, at dele forstykket op i to. Selvom man ikke har en dyt forstand på at lave mønstre. bare klip det op, som du tænker det skal være. Jeg lavede også en smule talje i jakken, men det gør altså at min datter kommer til at se ret bredskuldret ud ha ha! Så måske ikke lav mere talje siden, men evt. sy et elastik i ryggen.

   Du kan i hvert fald sagtens bruge ottobre mønstret som grund.

   Det gode ved softshell er jo også at der IKKE kræves foerstof. Så i princippet kan du bruge alle mønstre, som ikke har foer.

   Skriv endelig hvis du synes jeg mangler at svare, eller der kommer nye spørgsmål.

   Kh. Marianne

   1. Tusind tak for svar ? Har lige bestilt stoffet hjem så nu er jeg både mentalt og fysisk klar til projekt dåbsgave ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *